OVO SU LUKSUZNA IMANJA NA KOJIMA ŽIVE ČLANOVI BRITANSKE KRALJEVSKE PORODICE

Poznato je da kraljica Engleske Elizabeth II živi  u Buckinghamskoj palači, ali gdje ostatak kraljevske porodice živi? Luksuz i udobnost njihovih domova nisu ništa manji od kraljicinih. Otkrivamo vam dvorce i kuće u kojima su svoj dom svili; vojvoda i vojvotkinja od Camridgea William i Kate, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, Harry i Meghan, princ Charles i njegova supruga Camilla…

KRALJICA I VOJVODA OD EDINBURGHA

Buckinghamska palača je kraljicina radna rezidencija tokom sedmice, dok vikende sa suprugom, vojvodom od Edinburgha provodi u Winsdor dvorcu. Tokom augusta i septembra sele se u Balmoral dvorac u Škotskoj, dok svaki Božić provode u Sandringham kući u Norfolku.

PRINC CHARLES I CAMILLA, VOJVOTKINJA OD CORNWALLA

Godine 2003., princ Charles je Clarence kuću učinio svojom oficijelnom rezidencijom u Londonu, u kojoj je do svoje smrti 2002.godine živjela njegova baka, kraljicina majka. Njegova supruga Camilla Parker-Bowles je pomogla renoviranje kuće, i također ovo mjesto kao i njen suprug odredila za svoj službeni dom nakon što se udala za Charlesa i postala vojvotkinja od Cornwalla 2005. godine. Charlesovi sinovi, prinčevi William i Harry su također ovdje živjeli dok nisu uredili svoje privatne rezidencije u Kensingtonskoj palači 2011., i 2012. godine.

VOJVODA I VOJVOTKINJA OD CAMBRIDGEA

Sredinom 2017.godine apartman 1A u Kensingtonskoj palači postao je glavna rezidencija vojvode i vojvotkinje od Cambridgea. Odluku da žive ovdje donijeli su kako bi i njihovom sinu, princu Georgeu bilo lakše odlaziti u školu u Londonu. Prije toga većinu vremena su boravili u Anmer Hallu u Norfolku, kraljicinom Sandringham imanju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *