Dinamičan je i sportskog izgleda: Najljepša francuska krstarica u karavanskom izdanju

Novi “508 SW” spada u red dizajnerski najbolje pogođenih modela u D segmentu. Dinamičan i sportskog izgleda, “508 SW” se pojavljuje kao jasna protuteža njemačkim rivalima.

Zadržao je minimalnu visinu limuzine te je čak šest centimetara niži od prethodnika. Pritom je sa 4,78 m dužine tri centimetra duži od limuzine, ali i 5 cm kraći od još aktualne generacije. Vrata su također bez okvira, a zazori smanjeni na minimum, s dominantnim LED potpisom, pa sve miriše na premium model.

Ništa manje nije zanimljiv ni putnički prostor s dominantnim i-Cockpitom. Putnici na stražnjim sjedalima mogu uživati u dodatnoj udobnosti, koju im garantira naslon sa mogućnošću naginjanja do 27 stepeni. U usporedbi s limuzinom, dostupna su dodatna četiri centimetra prostora za glavu, a putnici mogu uživati i u panoramskom staklenom krovu.

Prag prtljažnika nizak je i širok (6 cm niži od limuzine, samo 63,5 cm udaljen od tla, 2,4 cm širi). Prtljažnik je kapaciteta 530 litara (sa zatvorenim pokrovom), odnosno 30 litara manji nego kod prethodnika. Magic flat sistem preklapanja stražnjih sjedala daje ukupno 1780 l korisnog tovarnog prostora.

U ponudi su dvije benzinske izvedbe zasnovane na PureTech 1.6L motoru (180 i 225 KS) te četiri dizelske (130, 160 i 180 KS), gdje je najslabija dostupna i s ručnim mjenjačem. Tokom sljedeće godine stižu i plug-in hibridi s električnim dosegom od 50 km.

Peugeot ima jasan i nedvosmislen cilj – stvoriti predmet želja i srušiti dizajnerske kodove mišićavim automobilom modernog izgleda kakve su dosad nudili samo premium proizvođači, stoji u saopćenju. Sudeći po limuzini, to bi mogli i ostvariti.

 

 

Prodaja “peugeota 508 SW” kreće početkom 2019. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *